Ralph van Manen
Informatie aanvragen

Ralph start in 1993 zijn carrière als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.

Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, Is hij niet alleen zeer succesvol in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie ”Touched by an Angel’’ en voor de song ontvangt Ralph een Dove Award. In 2011 vertolkt de Nederlandse zanger Gordon samen met zijn groep LA The Voices het nummer "Testify to Love" (Nederlandse tekst) tijdens de finale van Holland gots Talent.

In 2001 gaf Ralph een opmerkelijke wending aan zijn muzikale loopbaan door na acht Engelstalige cd’s een Nederlandstalig album, getiteld ‘’Dichterbij’’ uit te brengen. In 2003 volgde het tweede Nederlandstalige album ‘’Steeds Meer’’. De albums werden zeer enthousiast ontvangen.

De start van 2005 staat in het teken van ‘’Wake up World’’ een prachtige song die Ralph samen met Bruce  Smith schrijft naar aanleiding van de Tsunami in Azie. In 2 dagen tijd wordt de song samen met vele Nederlandse gospelartiesten opgenomen en binnen enkele dagen uitgebracht. Meer dan 20.000 singles worden verkocht waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de slachtoffers in Azië.

Na zijn laatste engelstalig album ’’Never say Never’’ (2007) heeft Ralph zeker niet stil gezeten. Samen met Wim Rebergen heeft Ralph enkele tientallen nummers geschreven en daaruit een selectie gemaakt en deze uitgebracht op zijn nieuwe “Tezijndertijd”. Voor meer informatie: www.ralphvanmanen.nl