Sharon Kips
Informatie aanvragen

Nadat Sharon Kips in 2007 met overweldigende meerderheid van stemmen werd uitgeroepen tot winnaar werd Sharon in 2010 benaderd om mee te doen aan een nieuw seizoen van Popstars als Mystery Popstar. In eerste instantie reageerde ze terughoudend. Maar terugdenkend aan het plezier dat ze had tijdens dat X-Factor avontuur besloot ze om mee te doen en de eventuele kritiek voor lief te nemen. Ze was dan ook erg verrast en dankbaar dat ze als derde mocht eindigen.

Ze had niet verwacht dat het publiek haar zo ver zou laten komen. Naast een erg drukke en gezellige tijd heeft haar deelname aan Popstars er ook voor gezorgd dat een heel nieuw publiek kennis maakte met haar. Vooral haar vertolking van “House for sale” en “Margherita” maakten indruk op het publiek en de jury.

Na het Popstars avontuur maakte ze bekend dat haar eerstvolgende single Nederlandstalig zal zijn. Ze overwoog het al enige tijd, maar de doorslag werd gegeven door de positieve feedback tijdens de 100%-NL uitzending van Popstars. Van de verschillende nummers die ze te horen kreeg viel haar keuze vrijwel direct op het lied “Hier niet ver vandaan” welke is geschreven door Henk Pool, Ferry van Leeuwen en Ton Dijkman. Het lied vertelt dat liefde iedere afstand, hetzij een letterlijke, een emotionele of culturele, kan overbruggen. Het thema van dit nummer past heel goed bij Sharon en de boodschap die ze wilt uitdragen.

In juni had Sharon haar eerste eigen theateroptreden. Tijdens dat optreden nam Sharon de bezoekers mee op een “Trip down memory lane”. Nummers van haar X-Factor en Popstars avontuur werden samen gesmolten tot een compleet programma dat eindigde met haar Nederlandstalige single en enkele Nederlandstalige covers. Het publiek genoot, maar Sharon genoot misschien nog wel het meest. Het verhaal van een lied vertellen is iets wat ze graag doet en het theater leent zich daar perfect voor. En alhoewel ze de grote optredens en festivals erg leuk vindt, heeft het theater haar hart gestolen. Wie weet dat hiermee een nieuw hoofdstuk wordt ingeluid. Voor meer informatie: www.sharonkips.nl