Andre van Zyl
Informatie aanvragen
André van Zyl draait al een aantal jaren mee in de Zuid-Afrikaanse en Nederlandse gospelscene. Sinds 2002 woont hij in Nederland, waar hij momenteel parttime in de gezondheidszorg werkt en eindverantwoordelijk is voor de aanbidding in de Vrije Baptistengemeente in Groningen.

Hij was 17 jaar oud toen hij een besluit maakte om Jezus met zijn hele hart te gaan volgen. Sindsdien is hij op verschillende manieren betrokken geweest bij uiteenlopende ministry-projecten. Hij werkte mee aan outreach-programma’s met o.a. SCAS (Christ Action South Africa) en Jeugd met een Opdracht en hij gaf zijn eerste bijbelonderwijs toen hij 19 jaar oud was.

Een paar jaar geleden voelde André zich geroepen om Zuid-Afrika te verlaten en te verhuizen naar Nederland, met als doel parttime onder studenten te werken. Het was tijdens deze tijd als stafwerker voor de Navigators (een internationale christelijke studentenorganisatie) dat hij veel vragen kreeg over het maken van een CD.

Zijn eerste CD (‘In the Son’) werd positief ontvangen door christelijk Nederland, met onder ander het bekende lied “In de hemel is de Heer”, dat nog steeds in veel kerken wordt gezongen. De eerlijke en op God gerichte songteksten en de aanstekelijke pop-rock feel van de nummers spreken een wijd publiek aan. Een vervolg hierop heeft even op zich laten wachten, maar ondertussen heeft André veel inspiratie gekregen voor nieuwe nummers en is hij hard aan het dromen over een nieuwe CD.

Naast muzikant is André ook een begaafd spreker. Hij vindt het een voorrecht om te spreken over onderwerpen zoals ‘Identiteit’, ‘De liefde van God de Vader,’ en ‘Genade’.